Піп-колаборант із УПЦ МП продовжує служити на Київщині (ВІДЕО)

Священник УПЦ МП Віктор Талько, який активно співпрацював із загарбниками під час окупації Бородянки на Київщині, продовжує жити та працювати у поруйнованому селищі.

Об этом сообщает Скандалы РУ

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на розслідування Bihus.info.

Віктор Талько є настоятелем храму УПЦ МП у Бородянці. Місцеві пригадують, що під час окупації священник активно співпрацював із загарбниками, годував їх, надавав інформацію про українців, а в підвалі його церкви утримували волонтерів.

“Постійно підходив отець Віктор і жіночки, які працюють у церкві. Казали, потрібно каятися, молитися, сповідатися. Жіночки підходили і казали – от була у нас уже одна така група як ви – не молилися, а потім помолилися і додому поїхали”, – розповів один із в’язнів.

Зараз колаборант і далі є настоятелем того ж храму та продовжує служити і проповідувати.

Як повідомляла РП, священник Московського патріархату в Бородянці Віктор Талько під час окупації “здав” росіянам свого колегу з ПЦУ — включно з місцем проживання. Крім того, він допомагав росіянам вивозити людей в Білорусь під виглядом евакуації.

Служитель УПЦ МП співпрацював з окупантами, прихистив російських солдатів у своїй церкві. Потім він розмістив їхню військову техніку на своїй фермі. Допомагав у цьому його син.

Очільник УПЦ МП Онуфрій співслужив із священником із Бородянки Віктором Тальком, який під час окупації співпрацював із ворогом та здавав місцевих жителів.

Угорі: священник УПЦ МП Талько


Источник: ФИБ