Нардеп Шахов переховується від ВАКС у Бішкеку, його оголосили в розшук

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук нардепа Сергія Шахова у справі про декларування недостовірної інформації.

Об этом сообщает Политика РУ


Про це повідомлено на засіданні ВАКС 31 березня.


"Обвинуваченого Шахова Сергія Володимировича… оголосити в розшук. Зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Шахова до його розшуку. Ухвала оскарженню не підлягає", — сказала головуюча суддя Віра Михайленко, інформує УП.


Повідомляється, що про розшук нардепа клопотав прокурор САП. Він пояснив, що Шахов упродовж 7 місяців так і не з’явився в суд і не надав жодних належним чином затверджених документів, які б підтверджували, що він перебуває на лікуванні і не може прибути в засідання.


У суді була присутня захисник нардепа, яка зазначила, що Шахов вчергове не з’явився в засідання, бо "продовжують існувати причини, які були на минулому засіданні", зокрема, він нібито з "20 лютого продовжує перебувати на лікуванні у місті Бішкек".


Але документів, які б підвереджували перетин Шаховим кордону з Киргизстаном, адвокат не надала. Також вона не змогла сказати, як довго нардеп перебуватиме на лікуванні.


Суддя Михайленко іронічно спрогнозувала, що "Шахов видужає від усіх своїх хвороб десь у березні чи квітні наступного року, коли закінчиться строк давності притягнення до відповідності за цим кримінальним правопорушенням".


У серпні 2022 року НАБУ і САП направили в суд справу діючого народного депутата Сергія Шахова щодо недекларування майна на суму 87,6 млн₴

Источник: Компромат СНГ