Ситуація на фронті сьогодні 25 травня

Читать на русском

Ситуація на фронті сьогодні 25 травня

Ситуація на фронті сьогодні 25 травня

Росіяни зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Сталося 28 бойових зіткнень на вказаних ділянках фронту.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворожі атаки

Минулої доби противник завдав 30 авіаційних ударів і здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населених пунктів.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронтах

У Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін. Певні підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару по Юнаківці Сумської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хренівка, Хотівка та Янжулівка Чернігівської області;

Бунякіне, Волфіно, Шпіль, Павлівка, Кондратівка, Олексіївка та Юнаківка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Липці, Зелене, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки та Землянки у Харківській області.

У Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне становище. Вів невдалі наступальні дії в районі Масютівки. Наніс авіаудар у районі Кислівки.

Ворожі артилерійські та мінометні обстріли зазнали Строївка, Кам’янка, Червоне Перше, Рідкодуб, Дворічна, Західне, Табаївка, Берестове, Харківської області та Стельмахівка в Луганській.

На Лиманському напрямі минулої доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Діброва.

Артилерійським обстрілам зазнали Невське та Білогорівка Луганської області та Торське та Спірне Донецької.

На Бахмутському напрямі минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямі Івановського. Наніс авіаудар у районі Білої Гори.

Під ворожі обстріли потрапили Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки.

Артилерійські обстріли зафіксовані районами населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Водночас, ворог завдав авіаударів по районах Георгіївки та Курахово. Артобстрілам зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти обстріляли Водяне, Вугледар та Велику Новосілку.

У Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріл населених пунктів Времівка та Новосілка Донецької області;

Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоселівка, Омельник, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області; Михайлівка, Новотягинка та Велетенське у Херсонській області та місто Херсон.

Втрати ворога

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника.

Минулої доби наші воїни також знищили 3 ворожих ударних БпЛА типу "Shahed" і 1 розвідувальний дрон типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, 4 склади боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби, 4 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях та ще 4 важливі цілі противника.