Євгеній Литвак став бренд-амбасадором Ukrainian Whiskey Index "VI KING"

Молодий сучасний письменник України, автор кращої книги XXI сторiччя "Епоха слави i надiї" - Євгеній Литвак став бренд-амбасадором Ukrainian Whiskey Index "VI KING" (Перша українська біржа віскі "6 королів")

Більшість людей, що купують віскі, роблять це тому, що їм подобається смак, вони бажають вiдчути різні смаки i сорти. Проте, все частіше з’являються люди, які купують віскі не для вживання, а для заробiтку. Коли справа доходить до купівлі алкоголю в якості інвестицій, перше, що ви, ймовірно, подумаєте, це гарне вино. Але треба знати,що інвестиційний ринок для віскі вже знаходиться на злеті. Колекціонери вин ризикують тим, що з часом їх напої можуть втратити смак. Вино вередливе і потребує дуже особливих умов зберігання. Інша річ з напоями міцніше. Скажімо, віскі, ром, коньяк, джин або бальзам. Витрачені на них кошти можуть стати надійним капіталовкладенням.
Ті, хто бажають вкласти капітал, повинні розуміти: інвестиційний поріг у справі віскі - мінімум 10, а то і 20 років. При цьому вкладати кошти можна як в пляшки, так і в бочки. Якщо купувати бочки, які в середньому обходяться в 5000$, зростання їх вартості в рік складе мінімум 10%,  віскі категорії single cask (з однієї бочки) з точно вказаним номером бочки дорожчає з кожною випитою пляшкою з цієї партії.
Якщо ви вирішили закласти першу пляшку в майбутню колекцію, слід розуміти: що є предметом інтересу колекціонера, а що - ні. Напевно усі власники "повних зборів" розпочинали з першої пляшки, купленої в сусідньому супермаркеті. Мабуть, колекції так і починаються: з першого кроку, який, як правило, боязкий і часто помилковий. Одна пляшка, друга.. Потім просите свого товариша привести з далекої країни пляшку, потім іншого. Колекція росте. Але вона не варта ніякого інтересу, окрім особистої симпатії. А ось коли в колекції з’являються раритетні пляшки, або з лімітованого релізу віскі - це вже вигідна інвестиція і цікава пропозиція для інших колекціонерів. Так-так, не усі колекції збираються тільки для особистого задоволення, багато людей розглядають їх, як прибуткові проекти.
Але в чому тоді, запитаєте ви, ідея такого колекціонування, щоб воно було вигідне до перепродажу? Адже тодi втрачається сенс: знайти рідкісну пляшку, щоб продати її? А ось тут нагадуємо головне правило колекціонера: купуй дві однакові пляшки. Ще краще - три. Навіщо? Відповідь проста: одну випити (колекціонеру завжди кортить вiдчути цей неповторний i дивовижний смак). Другу - поставити на почесне місце в шафі. Третю - вигідно продати, щоб окупити частину витрат за перші дві.
Євгеній Литвак почав збирати власну приватну колекцію віскі, чим ділиться у соціальних мережах:
- Колекціонування - надзвичайно захоплююче хобі, яке затягує азартну людину. Деякі захоплення потребують багато витрат. До таких коштовних хобі відноситься колекціонування алкоголю. Я не вживаю, а колекціоную елітний алкоголь. Тiльки насолоджуюся самим фактом наявності у себе якихось особливо рідкісних екземплярів. Я ділитимуся з вами досвідом в зборi колекції, своїм баченням трендів і критеріями правильного вибору. Інтерес до віскі неухильно росте впродовж багатьох років. Одна з причин - зростаюче багатство на Далекому Сході, де віскі вважається продуктом преміум-класу, ознакою смаку і вишуканості. Мій погляд на цей напій буде схожий на погляд колекціонера рідкісних предметів мистецтва, старовинної зброї чи коштовностей. На моїй сторінці, почнуть з’являтися новi пости про моє захоплення. Я згадуватиму "той самий віскі", який не може бути випитий, як не може бути знята шкура з далекосхідного леопарда. Віскі, якого залишилося так мало... Віскі - артефакт, віскі - антикваріат, віскі - інвестиція, нарешті.