"Наша війна – не війна?": у Грузії пояснили, чому не запроваджують санкції проти РФ

Читать на русском

"Наша війна – не війна?": у Грузії пояснили, чому не запроваджують санкції проти РФ

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що санкції проти Росії завдадуть краху економіці країни, а також обурився, що світова спільнота не ввела обмеження проти Росії під час війни у Грузії 2008 року.

Про це повідомляє "Перший канал" грузинського мовлення.

"У нас була війна 2008 року, пам’ятаєте когось, хто ввів санкції проти Росії, наша війна – не війна, а війна в Україні – війна? Де логіка?", — заявив прем’єр-міністр Грузії під час виступу на панельній дискусії щорічного Катарського економічного форуму.

За словами Гарібашвілі, після війни 2008 року США та Європа продовжували вести справи з Росією у звичайному режимі.

"Економіка Грузії впаде, ми завдамо шкоди нашому народу, якщо введемо двосторонні економічні санкції проти Росії… Мусимо сказати, що ми були дуже розчаровані тим, що після війни 2008 року з Росією бізнес йшов у звичайному режимі. Після тієї руйнівної війни 20% території нашої країни досі окуповані Росією, Росія збудувала дві військові бази на нашій історичній землі, Росія визнала т.зв. незалежність наших історичних регіонів і ця окупація продовжуються", — сказав Гарібашвілі.

Він зазначив, що Грузія підтримує Україну та прагне, аби ця війна якнайшвидше закінчилась. За його словами, країна приєдналась до понад 500 резолюцій, заявок на всіх міжнародних платформах та повністю дотримується фінансових міжнародних санкцій.

"Щодо економічних санкцій, то товарообіг Грузії з Росією становить менше одного мільярда доларів. Для порівняння, ЄС торгує лише за чотири дні стільки, скільки ми торгуємо за цілий рік. Це смішно. Логіки немає. Це завдало б збитків національним інтересам нашої країни", — заявив прем’єр Грузії.