Розслідувачі знайшли слід журналіста Дмитра Хилюка, викраденого окупантами на Київщині

Розслідувачі знайшли слід журналіста Дмитра Хилюка, викраденого окупантами на Київщині

Розслідувачі стверджують, що журналіст Дмитро Хилюк, який був викрадений на Київщині російськими військовими у березні 2022 року, досі живий

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Репортерів без кордонів".

Організація має докази, які підтверджують, що Хилюк був насильно викрадений і вивезений до в’язниці на схід від Москви. У березні його схопили окупанти в саду родинного будинку на північ від Києва.

Згідно з інформацією РБК, журналіст утримувався СІЗО № 2 у Новозибкові, невеликому містечку Центральної Росії, неподалік кордону з Білоруссю та Україною, приблизно 13 травня 2023 року. Він перебував у цій в’язниці більше року. Потім журналіста вивезли в одну з в’язниць Володимирської області, розташовану за кілька сотень кілометрів на схід від Москви.

У Володимирській області нараховується 14 слідчих ізоляторів. За інформацією розслідувачів, Дмитра Хилюка утримують або у виправній колонії № 7 (ВК-7) неподалік від Коврова, або у виправній колонії № 6 (ВК-6) в Мелехово. Остання є в’язницею суворого режиму з огидною репутацією. Одне джерело повідомило РБК, що чуло від колишніх російських в’язнів, що там також утримуються українці.

Присутність українських полонених у ВК-7 підтвердили двоє військових, які перебували там і були нещодавно звільнені. Згідно з їхніми свідченнями, там утримується щонайменше 300 українських військових і цивільних осіб.

Нагадаймо, що журналісти британського видання "The Guardian" здійснили візит до Бучі та Храму Андрія Первозванного.